Som att vara med i en show – Lilla Ego och fler därtill

Helgen spenderades i Stockholm med Elinor. Det var ju fler människor med givetvis men grundtanken var att det skulle vara en tjejhelg för bara oss två… Det blir ju kort sagt sällan som man tänkt sig.

I alla fall så startade den kulinariska helgen med lunch tillsammans med pappa och Philip på Wagamama precis vid centralen. Vi köpte in olika typer av dumplings och självklart edamamebönor. Väldigt gott och trevligt!

BildBild

Min första present till födelsedagsbarnet var ju som bekant afternoon-tea på Svenskt tenn.Också väldigt gott och trevligt, särskilt med ett glas skumpa i handen!

Bild

 

Efter lite shopping där strosade vi hemåt Rådmansgatan och gjorde ett snabbt indyk på systembolaget. Vi köpte bubbel och rödvin, visade sig att det fanns några saker värda att skåla för på fredagskvällen. Väl hemma hos Philip och Calle möttes vi av Minna, C-A och Calle kusin. Minna hade en liten julklapp hon väntat så länge på att få överlämna, en bild på henne i en ram med guldgliter. Söta lilla unge!

Sedan trillade Philip, Calle Å, Dan L och Kiddo in runt 18 och sedan också Sofi, Calle kusins flickvän. Vi skålade och pratade till framåt 21 då vi ”ungdomar” drog vidare på respektive restaurangbesök. Jag och Ella till sagda Lilla Ego. Vi visste att det var fullt och hoppades på plats i baren. 

Väl där fick vi vänta lite, det gick fint med en drink i handen, 4 -i -rad och trevligt sällskap i form av andra väntande gäster. 

Vi fick plats i baren och jag vågar lova att det är de bästa platser man kan ha! Som rubriken lyder kändes det som vi var en del av en show där. Vi satt bredvid två killar som vi prata med under fördrinken som var väldigt trevliga, rakt fram hade vi luckan och det snackades en del direkt med köket, samt urgullig personal!

Vi började med löjrom för 2. Rårakornakom i ett plättlagg och löjrommen i en egen sprits. Löjligt gott och roligt serverat. Jag drack vitt och Ella rött, kommer inte ihåg vad det var, vi fick det nog rekommenderat?

Sedan frågade vi Daniel Räms, en av kockarna och delägarna vad han rekommenderade, och fick svaret att deras fläsktartar var klart värd att testa. Sagt och gjort beställde vi det. Pojkarna bredvid frågade vad tartar var och om det inte var farligt att äta rå gris… Där kom LRF-andan fram och jag förklarade skillnaden mellan svensk och utländsk mat och särskilt gris. Jag blir så till mig när jag väl kommer igång och stackarna sa att de skulle få svårt att gå i mataffären efteråt. Avslutningsvis tipsade jag då också om appen Våga fråga som LRF tagit fram för att underlätta just i butiken när man ska välja mat.

Hur som var tartanen sååå god. Då menar jag inte att det var gott, det var bland det bästa jag har ätit. Ursäkta de dåliga bilderna, måste bli bättre på att släpa med stora kameran…

Bild

 

Desserten blev en form av grand dessert med olika former och texturer som smakade citrus och lakrits. Vansinnigt gott och det sköljde vi ner med ett rött (!) dessertvin.

Bild

Till kaffet ville pojkarna bredvid bjuda på någon form av avec och tyvärr kommer jag inte exakt ihåg vad det hette, men man fick två shotsglas på fot, det ena med pickels-lag och det andra med något mörkt högalkoholhaltid dryck. Den mörka svaldes först, tätt följt av pickels-lagen. Inte det godaste under kvällen men det gjorde säkert gott?

Mätta och höga på upplevelsen, samt något runda under fötterna tackade vi för oss och gick. Men vi har pratat om fredagskvällen hela helgen och kommer fortsätta med det framöver! Vi är båda rörande överens om att det är bland det absolut bästa vi har ätit i matväg. Inte nog med det så var hela upplevelsen så rolig, härlig stämning, sköna kommentarer och väldigt opretantiöst. Vilken tur att jag fick jobba med Årets Kock på LRF och därigenom träffa Daniel Räms, annars hade jag kanske inte hört lika mycket om restaurangen och kanske hade vi då gått någon annanstans i fredags, och det hade ju varit bra synd!

Resten av helgens recension kommer snart… Ska bara dricka kaffe med mor och far samt lyfta ned den vita lilla hunden som sover i knät.

2 reaktioner till “Som att vara med i en show – Lilla Ego och fler därtill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s